Levensproductiespecialist Dorcy overleden

coyne farms dorcy bolton 366a webBoltonzoon Dorcy is overleden. Deze allround productievererver is al enkele jaren een populaire stier uit de stallen van ABS. Dorcy combineert een hoge productie met veel levensduurdagen. Hij laat uitstekende gezondheidskenmerken voor vruchtbaarheid en een excellente uiergezondheid zien. Dorcydochters blinken uit met voortreffelijke uiers en goed beenwerk maar zijn vooral degelijke en gemiddeld ontwikkelde koeien.


Opvolger van holsteinlegende Shottle?
Enkele jaren terug hebben we Dorcy in levende lijve bewonderd. Een complete stier met een zeer correct gebouwd frame die degelijkheid en kracht uitstraalt. Er wordt regelmatig gevraagd welke stier de invloed van holsteinlegende Shottle een vervolg gaat geven? Wellicht nog wat vroeg voor een goed oordeel, maar zeker is dat Dorcy hoge ogen gaat gooien. 

Dorcy’s invloed voortgezet via (klein)zonen
Een zeer gewaardeerde Dorcyzoon is Hurst. Hij brengt door zijn fitnesskenmerken en hoge score voor Transition Right de fokkerij op koers naar meer focus op gezondheid. Via zijn zoon Mogul wordt Dorcy’s invloed door zijn vele kleinzonen voortgezet. Commander en MVP krijgen volop dochters aan de melk. Deze sterke productiedieren vallen op door hun gehaltes en topexterieur. De populaire genomicstieren Silver en Nirvana volgen deze zomer met melkgevende nakomelingen.

Niclo Supersire Fairie moeder
Een nieuwkomer met Dorcy in zijn pedigree is Firefly (v. Yoder). Met super gehaltes en mooie hellende kruisligging zet deze pinkenstier de traditie voort.

De laatste rietjes Dorcy zijn in Nederland gearriveerd. Profiteer nu nog van deze internationale topstier.

 Moeder Firefly: Niclo Supersire Fairie-ET GP-83
NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular