Boltongenen in opmars

Het is alweer 7 jaar geleden sinds Bolton zich op de NRM presenteerde aan het Nederlands publiek. De ABS-topper verkocht wereldwijd meer dan 1 miljoen rietjes sperma en staat bekend om zijn fraaie productiekoeien. Hij leverde dat jaar ook de NRM-kampioene bij de jonge koeien met Holbra Heidi 2 van de familie Holmer uit Laren. Anno 2017 stijgt de populariteit van zijn zonen Gillespy en Dorcy door de hoge levensproductie aanleg. Boltonzonen met de sterkste productie en levensduurvererving.

Gillespy NR1 met levensproductie bij ABS

Inmiddels zijn van Gillespy alweer de tweede kalfsdochters aan de melk blijkt hij een unieke stier te zijn. Met meer dan 2.000 kg melk en 2,02 punten exterieur is hij een ware ambassadeur van zijn vader. Hij stijgt met een levensduurvererving van bijna 500 dagen en een super uiergezondheid door naar de koppositie in het levensproductieklassement van ABS-stieren. In juni zal Gillespy tijdens de NRM 2017 zijn vader opvolgen met een dochtergroep met een selectie vaarzen en 2e kalfsdieren.

Levensproductie Levensduur PL Levensduur DGN
GILLESPY (v. Bolton) 23182 +2,2 470
Cannon 23132 +4,1 679
Trigger 21355 +5,3 634
DORCY (v.Bolton) 21178 +5,4 638
Matchless 21145 +3,1 540
Balisto 18668 +4,5 626

Dorcy krijgt invloed door zijn zonen Yoder en Mogul

Helaas is stiervader Dorcy recent overleden. Van hem rest nog een klein beetje sperma, dat binnenkort uitverkocht zal zijn. Dorcy heeft als stiervader heel goed werk verricht. Zijn moderne, sterke, gemiddeld ontwikkelde dochters, met extreem beste uiers en benen blijven lang op de bedrijven. De invloed van zijn zonen bevestigen dat Dorcy een stier van wereldformaat is. Zijn zonen krijgen dochters aan de melk die topposities innemen in de wereldwijde stierenlijsten.

Mogulzonen Commander, MVP, Nirvana en Silver hebben de eerste dochters in hun indexen gekregen. Zij gaan van hun genomicsindex nu over naar de betrouwbare dochtergeteste fokwaarden. Duidelijk is dat de invloed van deze stieren verder zal toenemen door hun sterke fokwaarden.

Dorcykleinzoon Firefly (v.Yoder) nieuw op de kaart

Niclo Supersire Fairie moeder
Firefly is een nieuwe stier op de lijst met een top TPI van 2708. Firefly is een Yoder x Supersire x Doberman uit Niclo Supersire Fairie. Een nieuwe koefamilie met hoge indexen. Yoder zelf is de nieuwe NR2 op de Amerikaanse TPI lijst van april. Opvallend aan de index van FIrefly is de enorme sterke gehaltevererving. Ongetwijfeld is Shottlezoon Doberman mede verantwoordelijk voor deze sterke gehaltes. Firefly is compleet doordrenkt met Dorcy en Doberman invloeden. Gemiddeld ontwikkelde dieren, sterk in fitness met beste uiers en benen.

De wereld is klaar voor de invloed van Bolton, van jong tot oud levert dit de hoogste levensproductie.