Paringsprogramma

"Geld verdienen kan alleen met sterke en probleemloze koeien die lang mee gaan en daardoor een hoge levensproductie halen”. Hierbij is het heel belangrijk om in de fokkerij goede, doordachte keuzes te maken qua bloedvoering, maar ook met betrekking tot het persoonlijke fokdoel. Het zoeken van een passende stier bij een individuele koe wordt er niet eenvoudiger op met het zich gestaag uitbreidende aantal fokwaarden en een toenemende kans op inteelt en erfelijke afwijkingen. Ook de groeiende omvang van bedrijven speelt een rol. Heemskerk kan u hierbij ondersteunen met de paringsprogramma`s GMS en GenoMate.

Onze bekwame inspecteurs zijn in staat de wensen en fokdoelen van melkveehouders om te zetten in een stieradvies met behulp van het GMS of GenoMate paringsprogramma.De paringsprogramma`s houden rekening met productie, exterieur, afstamming en managementeigenschappen, om zo een ideale combinatie tussen koe en stier te maken. Met de paringsadviseurs van GMS en GenoMate is de fokkerij in goede handen: de beste paringen komen op deze manier tot stand, waardoor melkveehouders gegarandeerd gebalanceerde productieve en langlevende koeien in hun stal krijgen. Een perfecte basis voor een hoog rendement op het melkveebedrijf.