Cover elina shottle webGenPEQ een genetisch plan met toekomstvisie

Het aanbod van zowel genomics als dochtergeteste stieren is sterk gegroeid. Hierdoor wordt het voor u als veehouder steeds lastiger om de juiste keuzes te maken. Heemskerk heeft met GenPEQ een genetisch plan samengesteld met een ondergrens voor productie, exterieur en betrouwbaarheid. GenPEQ beschermt u tegen inteelt en erfelijke gebreken. 
Het resultaat: een gegarandeerde genetische vooruitgang met een uniforme veestapel.

Onze visie op fokkerij is levensproductie met machtige koeien. Het gebruik van stieren met een hoge kg vet- en kg eiwitproductie met vooruitgang in functioneel exterieur is daarbij essentieel. Met deze uitgangspunten is GenPEQ tot stand gekomen. 

Op basis van afstammingsgegevens en melkproductiegegevens van de veestapel wordt een GenPEQ advies gemaakt. In de uitslag ontvangt u per koe een advies met een 1een 2e stierkeuze. Het advies laat op koppelniveau de gemiddelde genetische vooruitgang zien. Deze voldoet aan ondergrenzen. Dit betekent op koppelniveau gegarandeerd een genetische stap vooruit en meer uniformiteit in uw veestapel. Met GenPEQ gebruikt u altijd de genetische topstieren waarbij uw middels jaarafspraken uw fokkerijbudget bepaald. 

Sterke punten GenPEQ
  • Geen concessies aan kwaliteit
  • Preventie van inteelt en erfelijke gebreken
  • Uniformiteit
  • Betrouwbaarheid
  • Risicospreiding
  • Indexering van fokwaarde
Interesse, informeer bij u rundveespecialist naar de mogelijkheden of neem contact op met ons kantoor om een afspraak te maken (013) 505 16 58.
NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular