Vruchtbaarheidsbegeleiding

De vruchtbaarheidsbegeleiding is een belangrijk onderdeel van de fokkerij op uw bedrijf. Heemskerk heeft Jouke Dijkstra in dienst als vruchtbaarheidsspecialist. Hij werkt voornamelijk in het Noorden van Nederland. Tellus Focus heeft Maurice Intven, Fiona Christianen-Koen en Bas Leenaars in dienst als vruchtbaarheidsspecalisten. Zij nemen het zuiden en midden van Nederland en een deel van België voor hun rekening.

Er zijn verschillende (economische) vormen van vruchtbaarheidsbegeleiding mogelijk. Bij alle vormen is de basis van de begeleiding hetzelfde. Er zijn 4 groepen dieren die altijd gecontroleerd worden:

Fiona-scannen

  1. Pas gekalfde dieren: ter controle van de baarmoeder en geboorteweg.
  2. Niet tochtig gezien vanaf ±30 dagen (dit kan variëren afhankelijk van uw vrijwillige wachtperiode): hierbij vind controle van de baarmoeder en eierstokken plaats en kan een voorspelling van het tochttijdstip plaatsvinden.
  3. Dieren die (on)regelmatig terugkomen: hierbij vindt controle van baarmoeder en eierstokken plaats.
  4. Drachtige dieren: vanaf 30 dagen na inseminatie kan een dracht bevestigd worden.

Het interval van de begeleiding kan variëren ( 2, 4 of 5 weken), dit is afhankelijk van de grootte en vruchtbaarheidsstatus van het bedrijf.

Indien u interesse heeft in de vruchtbaarheidsbegeleiding, dan kunt u contact opnemen met de rundveespecialist in uw gebied.

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular