Jongvee voeding

Jongvee

Een goede kalver opfok is een belangrijk onderdeel van het melkveebedrijf. Het gaat immers om de volgende generatie melkkoeien. Speciaal voor de opfok van uw kalveren heeft Ingenieursbureau Heemskerk een productassortiment opgezet onder de naam Calbilac, die u helpen de opfokperiode zo probleemloos mogelijk door te komen. De Calbilac producten kunnen in drie verschillende categorieën onderverdeeld worden:

• Melkpoeders
  • Muesli's
  • Producten ter preventie en behandeling van spijsverteringsproblemen.

De producten kunnen vervolgens weer verder onderverdeeld worden. Belangrijk hierbij is dat de keuze tussen de verschillende producten afhangt van uw opfokstrategie. Indien u kiest voor dierprestaties zult u zich richten op een maximale groei per dier per dag. Dit zorgt voor een kortere opfokperiode en (uit onderzoek is) gebleken is dat deze stimulatie in groei een positief effect kan hebben op de melkproductie. (De) Calbilac groen is dan de juiste keus. Maar u kunt ook kiezen voor lagere opfokkosten. Hiermee kunt u besparen op kosten voor voeding, maar vaak ook een lagere groei per dier per dag halen. Bij deze strategie past Calbilac Premium Rood beter. Wat uiteindelijk het meeste rendement oplevert is bedrijfsafhankelijk.

Belangrijk voor al onze producten is dat er uiteindelijk een gezonde vaars ontstaat met een goede productie en levensduur.